Getuigenissen

Quotes van deelnemers mindfulness cursus (najaar 2018)

“Heeft mij geholpen met slaapproblemen” (JL)

“Deze cursus heeft me over de streep gehaald. Nu is het tijd voor de carrière wending. Gaan ervoor !” (IM)

“Investering in jezelf want je bent het waard !” (ES)

“Even dagelijks stilstaan leert je bewuster te worden (lichamelijk en keuzes maken). (MA)

 

Kaat Van Den Bossche (SKW) Mindfulness getuigenis (september 2017)

Het was zowel een opluchting als een schok toen de dokter me thuis schreef met de diagnose burn-out. Burn-out, dat is toch iets voor mensen ouder dan ik? Mensen die al jarenlang in hun job vastzitten? Mensen met kinderen? … Ik werkte nog geen jaar bij dezelfde organisatie... En was maar net 28 jaar oud … Het leek echter niet onlogisch; ik wou wel, maar alles leek mij moe te maken, werken, sporten, plezier maken, … heropladen lukte me niet meer. Dus bleef ik thuis en genoot ik even van de rust. Tegelijkertijd maakte ik mij zorgen over hoe het verder moest…

Van Mindfulness had ik al gehoord, misschien was dat wel iets dat me verder kon helpen? Dus zat ik bij Yoga & Co als jongste deelnemer te luisteren naar een dame die vertelde over een bus vol mannetjes. De ene neemt al gemakkelijker het stuur over dan de andere en dat is niet in elke situatie vereist, maar door zijn dominante aard gebeurt het wel. Deze passagiers onder controle houden is een leerproces.

Wat mij aansprak in Anne’s aanpak was dat de mindfulness cursus in een kleine groep van 3 tot 5 personen gegeven werd en dat de nadruk lag op het verwerven van inzicht in het eigen gedrag eerder dan de meditaties alleen. Een kleine groep hebben we uiteindelijk niet gevonden, dus startte ik de cursus alleen. Een kleine meerkost, maar ik voelde dat ik er klaar voor was.

Tijdens de mindfulness cursus leer je over jezelf, over jouw reacties op situaties en zoek je naar oplossingen om er beter mee om te gaan. Je moet er wel klaar voor zijn, je moet je actief engageren voor de dagelijkse meditaties en de wekelijkse opdrachten. Hoe meer je ermee bezig bent, hoe meer je eruit leert, maar ook hoe meer energie het kost. De inzichten die je verwerft kunnen verhelderend zijn, maar even goed confronterend. Mentaal is het dus soms zwaar, maar je leert ermee omgaan en Anne begeleidt je op dat vlak goed. Ze kan goed inschatten wat je nodig hebt en waar ze dieper moet ingaan bij bepaalde onderwerpen. En ze staat wekelijks met een glimlach klaar!

De voorbije acht weken heb ik het gevoel gehad dat ik, ondanks de ups en downs, met rasse schreden vooruit ben gegaan. En dat is een opluchting, want ik wou vooruit ! Misschien ben ik na deze Mindfulness cursus nog niet klaar, maar ik ben in ieder geval al goed op weg. Ups en downs zijn er nog steeds, maar ik heb het gevoel dat ik meer controle heb. Het cursusboek van Anne ligt nog steeds ergens bij de hand, want misschien moet ik mijzelf in de toekomst nog eens een herhaling gunnen. Soms plof ik in de zetel neer en lukt het eens niet, maar vaak genoeg heb ik wel het gevoel dat de richting juist is en ik de juiste beslissingen maak voor mijzelf, … niet voor een ander. Het leven is een zoektocht, en dat is niet veranderd, maar ik weet dat ik er kom. Die zelfzekerheid en geloof in mezelf heb ik door Anne’s begeleiding terug naar boven kunnen brengen. Bedankt

SPE uit Bonheiden (Maart 2017)

Een jaar geleden kwam ik bij Anne terecht in Sint Katelijne Waver. Samen met een paar andere dames heb ik dan enkele weken groepstherapie gevolgd. Toen besefte ik dat ik echt hulp nodig had! Ik besliste om bij haar in therapie te gaan, alleen. Mijn verhaal : ik had elke dag hyperventilatie aanvallen, kon ‘s nachts geen oog toedoen,paniek als ik ergens kwam waar veel volk was, totaal geen zelfvertrouwen... ik zat er compleet door! Mijn huisarts had mij slaapmedicatie en anti-depressiva voorgeschreven die heb ik ook lange tijd genomen. Het verdict was een burn out! Wie ik? Een burn out ??!???Vorig jaar in maart ben ik individueel in therapie gegaan, omdat ik besefte dat ik Anne nodig had voor mij alleen. Ik ben thuis van 17 maart 2016. Nu een jaar later kan ik zeggen dat ik een ander mens geworden ben. Ik ben er nog steeds niet hoor..ik ga nog steeds om de 14 dagen naar Anne en ik heb het ook nodig! Altijd staat ze klaar voor mij ! Altijd mag ik haar bellen! Zij heeft me laten inzien dat het leven meer biedt ! Dat ik het waard ben ! Dat het leven meer dan een job is ! Wat ik gewoon wil zeggen:mensen ! Blijf niet bij de pakken zitten en denk niet dat het zomaar voorbij gaat. Een burn out kan je niet alleen verwerken! En ik neem geen medicatie meer in! Anne Dockx : je verdient meer dan 1 pluim ! DANK U en het 2 de mooiste van mijn verhaal : de dames van toen in de groep. We zijn vriendinnen geworden en spreken 1 keer om de 2 á 3 maand af ! Girls night ! Dus MERCIE Anne ! XXX

 

VLA uit Vilvoorde (Januari 2017)

Toen ik hoorde van de cursus mindfulness heb ik mij dadelijk ingeschreven. Ik had al wel eens iets gelezen over mindfulness en dat sprak mij toen wel aan. We hebben vele onderwerpen besproken. Zo ook meditatie en neen het is geen-boedha-op-den-berg -zijn maar vooral je gedachten tot rust brengen. Je leren focussen zodat angst of paniek je leven niet leidt. Ik heb tijdens de cursus mijzelf anders leren kennen. Wat ik vooral onthouden heb, je bent zoals je bent en dat is goed,” perfect zijn” bestaat niet maar vergt alleen tonnen energie. De nuttige tips en tricks neem ik mee naar de toekomst en dit om niet te hervallen in mijn oude gewoonten!

 

EVR uit Elewijt (December 2016)

Na wat getwijfel schreef ik me in voor de cursus mindfulness. Eerst dacht ik dat dit wat te ‘zweverig’ ging zijn. Met een open ingesteldheid ben ik er naartoe gegaan en ik ben blij verrast. Ik heb heel wat nuttige tips mee gekregen. Hoe ik mezelf beter kan ‘aanvoelen’, mezelf niet hoef weg te cijferen voor anderen door iedereen te willen plezieren. Ik mag NEE zeggen. De meditaties zorgen ervoor dat ik de focus op iets anders kan vestigen waardoor ik minder in ‘overdrive’ ga. Het brengt rust en ik kan helderder nadenken en betere beslissingen nemen. De tools zijn er nu, nu is het vooral aan mezelf om deze in de praktijk om te zetten, dag in dag uit, hoe moeilijk soms ook.

 

PVDB uit Sint-Katelijne Waver (April 2016)

Piekeren, tollende gedachten, gevoelens van onrust, angst…  Een tijdje geleden beheerste het mijn dagelijks functioneren, ondanks de individuele therapie die ik al een jaar volgde bij een andere therapeut nav mijn burn-out. Maar de cursus "omgaan met stress en je dwingende gedachten"  zorgde voor een belangrijk keerpunt.

En dat allemaal door een simpel foldertje in de brievenbus dat mijn aandacht trok. 

Ik werd nl al bijna een jaar begeleid door een therapeute, nadat ik geveld werd door ernstige fysieke problemen en een zware burn-out die mijn leven compleet ondersteboven haalde.

Althans zo voelde het op dat moment aan: een onbeschrijflijk groot gevoel van leegte, onzekerheid en totale uitputting waren de trieste balans nadat ik op die bewuste 12 de maart 2015 van de ene op de andere dag uitviel.

Eerst met ernstige fysieke problemen: een banale keelontsteking waarvan ik niet herstelde, opeenvolgende keelabcessen, een longontsteking, phlebitis,... kortom een hele waslijst van opeenvolgende fysieke problemen hadden ervoor gezorgd dat één week werkonbekwaamheid twee weken werden, vervolgens twee maanden maar uiteindelijk 14 maanden zouden duren.

Ik worstelde met zoveel verschillende soorten gevoelens: onmacht, schuldgevoel ten aanzien van mijn werkgever en collega's, frustratie, ... en heb heel veel tijd nodig gehad om te herstellen.

Daarna kwam ik op een punt dat ik noch vooruit- noch achteruitgang boekte. En op dàt moment vond ik het bewuste foldertje in mijn brievenbus over een info-avond "burn-out...hoe voorkomen". Ik schreef me in en Anne belde me, om kennis te maken en te informeren of ik al begeleid werd.

Aan die info-avond hield ik een goed gevoel over: het klikte met Anne en ook "groepstherapie" leek wel iets voor mij. Nadien ging het snel, ik boekte een individuele afspraak waarin we ook de vervolgtherapie bespraken. Lang hoefde ik hierover niet na te denken, ik wou van die gedachten af die mijn doen en laten beheersten, ik wou vooruit en besefte dat ik dat niet alleen kon.

De cursus "omgaan met stress en je dwingende gedachten" bleek een schot in de roos: het was zeker geen saaie bedoening, geen monoloog, maar ook geen kant- en klare oplossing die je aangereikt werd eerder het kaderen en onderbouwen van, het toelichten, aanreiken van tips, ... waardoor een heel denk- én doeproces in gang werd gezet.

Het was een heel intensieve cursus, maar ontzettend leerrijk. Het contact met anderen die elk hun eigen specifieke bagage met zich meedroegen was zeer verrijkend. Het was ook een leuke groep, waarin begrip en respect voor mekaar centraal stond.

Wat mij betreft had hij langer mogen duren want ik putte heel veel kracht uit die groepssessie. 

Uit de cursus heb ik geleerd dat ik niet alles MOET kunnenniet over alles controle MOET hebben, dat NEEN zeggen ook een deel van het leven is, een belangrijke zelfs!
Ik heb geleerd om in het
NU te leven, niet teveel achterom te kijken en niet te vaak en te ver vooruit
Maar ook
tijd nemen voor jezelf, tijd nemen om te MEDITERENbij jezelf te blijven, trouw te blijven aan JEZELF zijn begrippen die ik nooit meer zal vergeten.

Anne is een therapeute die je niet het gevoel geeft dat je een van haar vele clienten/patienten bent, ze leeft oprecht met je mee, is met je begaan en straalt dat ook uit.
Als je met een vraag zit mag je haar altijd een mailtje sturen of bellen, zij doet haar uiterste best om je zo snel mogelijk verder te helpen.

Langs deze weg wil ik Anne dan ook bedanken om deze ervaring en kennis te delen op een zeer toegankelijke manier en ook voor de persoonlijke aanpak en begeleiding.

 

EDW uit Vilvoorde (Januari 2016)

Na wat moeilijke jaren te hebben gehad en omzwermingen bij een psychiater, de bedrijfspsychologe en een psychologe, met minieme resultaten trouwens, ben ik in maart 2015 naar een groepssessie Mindfulness geweest die Anne organiseerde. Wanneer je aan iets dergelijks deelneemt moet je je er volledig voor openstellen en dat heb ik dan ook gedaan. Ondanks het feit dat het een intense ervaring was had ik toch het gevoel dat Mindfulness niet mijn ding zou zijn. Maar ipv bij de pakken te blijven zitten heb ik contact opgenomen met Anne met de vraag of ze mij kon helpen. Zij vond ook dat Mindfullness voor mij misschien niet de oplossing zou zijn maar ze wou me helpen zoeken naar wat eventueel wel de juiste therapie voor mij kon zijn. Niet veel later hebben we dan een eerste afspraak gemaakt om op zoek te gaan naar wat een goede therapie zou kunnen zijn. Anne is op een rustige, met de juiste vragen stellende manier samen met mij op zoek gegaan naar wat nu de aanleiding zou kunnen zijn van mijn moeilijke periode. In begin waren de gesprekken heel intens, zowel in kwantiteit als in kwaliteit en openheid is daarin zeer belangrijk om een goed inzicht te krijgen. Naar aanleiding van deze gesprekken stelde Anne voor om de Voicedialog therapie te gebruiken. Na een gedetailleerde uitleg van Anne, hoe deze therapie in zijn werk gaat, zijn we aan de slag gegaan. En eerlijk gezegd, deze therapie was voor mij de juiste. Dit heeft mij enorm geholpen en op zeer korte tijd mij terug op de rails gekregen. De eerlijkheid gebied mij om te zeggen dat ik nog af en toe een moeilijk moment heb maar deze heb ik dank zij de Voicedialog veel sneller onder controle. Ik voel dat het deze keer goed zit omdat mijn inzichten duidelijker zijn dan in het verleden. Daarom om een welgemeende Dank U Anne !

[Home] [Over Anne] [Therapieën] [Activiteiten] [Getuigenissen] [Publicaties] [Pers] [Contact]

©2014 by SolIT