Over Anne

Ik heb jarenlang als Assistente in milieu, veiligheid en gezondheid gewerkt bij een Belgische multinational. Toen ik promotie kreeg met de daarbij horende verantwoordelijkheden was ik door het dolle heen en zeer tevreden dat mijn werk gewaardeerd werd en de firma vertrouwen had in mij. Ik ging er keihard tegenaan, was super gemotiveerd en vastbesloten om te slagen in mijn nieuwe job. Zonder dat ik er erg in had, werd mijn job mijn leven en was ik dag en nacht met het werk bezig.

Op een bepaald moment hield mijn lichaam het voor bekeken. Op een morgen stond ik op om naar het werk te gaan en viel ik letterlijk tegen de grond. Ik voelde wel dat er iets fundamenteel verkeerd was, maar wou dit in eerste instantie niet toegeven en dacht dat een paar dagen rust alles wel zou oplossen. Die paar dagen werden uiteindelijk 2 maanden. De diagnose was burn-out. Een vriend die therapeut was, heeft me toen geholpen en in contact gebracht met Mindfulness. De gesprekken die ik met hem had en het inzicht dat hij mij in mezelf gegeven heeft, waren van onschatbare waarde.

Na 2 maanden terug aan het werk gaan was niet evident, maar ik had het gevoel dat ik genoeg veranderd was en het wel zou aankunnen. Mijn perfectionist en controleur mochten een beetje meer naar de achtergrond verdwijnen na al die jaren hard labeur. Toch ben ik gedurende lange tijd blijven schommelen en rolde ik weer in het hectische werkpatroon. Ik kreeg op regelmatige basis angst- en paniekaanvallen waar ik geen verklaring voor had. Ik heb pas later beseft dat ik nooit echt uit mijn burn-out geraakt was. Op een bepaald moment reed ik ís morgens naar het werk en was het weer zover : hartkloppingen, wegdraaien, zweten,Ö Op dat moment heb ik beslist om uit de mallemolen te stappen en me gedurende lange tijd te herbronnen. Ik heb alle tijd genomen om eens goed na te denken waar ik mee bezig was, wat belangrijk was in mijn leven en wat ik nu echt wou doen. Ook de paniek-en angstaanvallen heb ik leren begrijpen en er leren mee omgaan.

Ik speelde al langer met het idee dat ik graag met mijn eigen ervaringen andere mensen wou helpen. Toen ik voelde dat dit de richting was die ik wou uitgaan en ik de beslissing genomen had om mij verder te verdiepen in de psychologie en met deze praktijk te beginnen, ervoer ik dit als een echte bevrijding.

Ik heb het geluk gehad om een therapeut te hebben die tijd maakte voor mij en me door onze gesprekken, Mindfulness, cognitieve therapie en voice dialoog alle bagage gegeven heeft om een rustiger en gelukkiger mens te worden. Ik hoop dat ook ik mensen kan helpen op een gelijkaardige manier.

[Home] [Over Anne] [TherapieŽn] [Activiteiten] [Getuigenissen] [Publicaties] [Pers] [Contact]

©2014 by SolIT