TherapieŽn

Mindfulness

In individuele sessies of via een groepscursus (zie Activiteiten).

 

Burn Out preventie en behandeling

Wanneer je constant onder stress leeft, loopt van hier naar daar, het gevoel hebt dat je nooit tijd genoeg hebt en niet meer kunt recupereren dan loop je het gevaar om in een burn-out te belanden. De eerste signalen zijn vaak :

  • Prikkelbaarheid
  • Lichamelijke gezondheidsproblemen (darmklachten, constant hoofdpijn,Ö)
  • Slapeloosheid ondanks een grote vermoeidheid
  • Geen rust meer vinden
  • Niet meer kunnen genieten
  • Onzekerheid

Door mindfulness en cognitieve therapie leer je je leven weer in handen nemen. Tevens leer je ook om te gaan met je perfectionist en je controlefreak.

Depressie behandeling

Wanneer je een constant gevoel van neerslachtigheid hebt, in niets nog zin hebt, je slaap-en eetpatroon zich verandert, je je moeilijk kan concentreren en zonder enige reden regelmatig begint te huilen, dan kan je te maken hebben met een depressie. Het is belangrijk om hier zo snel mogelijk op te reageren. Kom eens langs en zie hoe we samen kunnen werken om opnieuw vreugde in je leven te brengen.

Leren omgaan met angst- en paniekaanvallen

We leven in een zeer angstige maatschappij. Hoe langer hoe meer mensen kampen met angst-en paniekaanvallen. Deze kunnen je leven gaan domineren en zelfs de kwaliteit van je leven aanzienlijk veranderen. Vaak ga je bepaalde zaken uit de weg gaan, dingen die je normaal graag deed niet meer doen uit pure angst. Dit vermijdingsgedrag versterkt echter alleen maar het angstige gevoel. Je kan hier mee leren omgaan en je leven opnieuw ten volle beleven. In een intake gesprek kom je meer te weten over de aanpak hiervan.

Coaching laag zelfbeeld/schaamte-en schuldgevoelens

Heel veel mensen worstelen met een schuld- of schaamtegevoel.  Je wordt hier niet mee geboren  Schuld- of schaamtegevoelens ontstaan vaak in je jeugd (door de manier waarop je bent opgevoed, door gebeurtenissen op school,...). We leven echter ook in een maatschappij waar televisie en tijdschriften bepalen wat wel en niet acceptabel is. De meest voorkomende schaamte- en schuldgevoelens hebben te maken met uiterlijk en lichaamsbeeld, moeder- en vaderschap, familie, geld en werk, gezondheid, seks, ouder worden en geloof. Je kan hier beter mee leren omgaan zodat ze je leven niet beheersen.

Coaching jongeren

Opgroeien is niet altijd gemakkelijk. Jongeren gaan vaak door een rollercoaster aan emoties en gevoelens en weten niet altijd goed hoe ze daar mee moeten omgaan. De druk op onze jongeren is ook enorm groot en ze zijn hier altijd even goed tegen bestand. Coaching kan hier heel veel problemen verhelpen. Zo krijgen ze betere inzichten in zichzelf en vergroten ze hun weerbaarheid. Dit legt ook meteen een goede basis voor een evenwichtig leven als volwassene

Relatietherapie

Het jachtige leven en de zorg om de kinderen kan er wel eens voor zorgen dat je elkaar binnen het huwelijk een beetje uit het oog verliest. Er lijkt geen tijd meer over te zijn voor elkaar.  Plots merk je dan dat je uit elkaar gegroeid bent. Relatietherapie kan ervoor zorgen dat jullie elkaar terug vinden en terug leren tijd maken voor de broodnodige communicatie.  Daar wringt het schoentje meestal. Het is belangrijk om opnieuw naar elkaar te leren luisteren en de problemen/moeilijkheden van de ander te leren zien.

[Home] [Over Anne] [TherapieŽn] [Activiteiten] [Getuigenissen] [Publicaties] [Pers] [Contact]

©2014 by SolIT